Thursday, February 14, 2013

Мазникът

/Тази статия е част от поредицата „Мъжките характери”, посветена на грешките на силния пол по време на свалка./

Ще познаете Мазньо по няколко характерни действия, но най-вече по усмивката, която, срещне ли той вашия поглед, се разлива по лицето му като мед - бавно, сигурно и безкрайно лепкаво. Евентуално може да получите като екстра някой друг комплимент, като например сравнение с пищна и зла красавица от някой холивудки филм под претекст, че сте също толкова лукави, мазни и потайни.

Какво прави Мазньо обаче, когато не го гледате? Гледа вас, разбира се! Ще се завре да търси нещо под масата, само за да огледа краката ви (а вие само имайте наглостта да не сте с панталон). Ще минава покрай вас точно когато сте в някоя тясна и твърде удобна за него ниша. Имате ли късмет да отидете на плаж с Мазньо, ще се радвате на неговата компания и на сушата, и във водата. В морето ще ви следва неотлъчно, плувайки точно зад вас, попивайки всяка неволна пръска, произлязла от вашите движения. Отвреме навреме ще спира да си почине, започвайки да ви хвърля дребни капчици в очите, да ви бута по-надълбоко или просто да ви дави.

Твърде вероятно е Мазньо да има какво интересно да ви предложи - зависи с какво се занимава. Имате ли късмет да приемете офертата, бъдете внимателни. Мазньо решава, че вие сте изцяло погълнати от предложението му и сте готови да посветите не малка част от времето си на съответното занимание.

Да кажем, че става въпрос за безплатни уроци по танци. Дори да имате за цел да научите само няколко движения, с които да се фукате пред приятелките си после, достатъчно е само да кажете "да" и един нов свят ще се отвори пред вас. Свят, в който редовните тренировки са закон, в който "място за любители няма, а само за състезатели и сериозно заинтересовани хора". После ще ви научи на няколко движения и ще ви направи огромна услуга, като ви позволи да се наслаждавате на професионалните му умения, преливайки от душевен екстаз от факта, че го гледате с такъв интерес.

В случай, че изпаднете в по-тежка ситуация, бъдете гъвкави. Възможно е увъртането да не довете до нищо хубаво (или да не доведе до нищо), затова, ако искате да запазите евентуалния си личен треньор (или дилър, или каквото и да е), но все пак на известна дистанция, най-добре изразявайте неутрална гледна точка или просто дайте пълен игнор на мазните му намеци. Все пак, свестните мъже знаят точно как да се държат с една дама. А ако някога нещата излязат извън контрол и се окажете сами и разочаровани, припомнете си простичката максима, която всички ние имаме нужда да следваме:

Преценявай мъжете със същото внимание, с което избираш красиви и удобни обувки, мисли дали са за всеки ден или само за официални поводи и запомни - "обувките" са в магазините, за да ги избираме и притежаваме, но ще ти достави огромно удоволствие, ако отвреме-навреме просто се разхождаш боса под дъжда. 

За вас писа Лампитифорка.

No comments:

Post a Comment